Groene kachel

Wanneer U een kachel zoekt die goed is voor het milieu en goedkoop, bent U bij ons aan het juist adres. Milieuvriendelijke groene kachels.

Groene kachel is een kwaliteitslogo gecertifieerd door het Milieu en Energie-agentschap.

Groene kachel (s) - ketels :

 

Vanwaar komt de benaming groene kachel.  Deze benaming wordt gebruikt voor zowel pelletkachels als houtkachels maar ook voor allerlei andere verwarmingstoestellen die goed zijn voor het milieu.  Het is dan ook een kwaliteitslogo gecertifieerd door het Milieu en Energie-agentschap.

 

Onze overheid is hier eveneens mee aktief.  Denk maar aan de fiscale maatregelen die onze overheid uitvaardigd. 

 

Kiezen we voor een milieuvriendelijke oplossing kunnen we onze investering fiscaal inbrengen in onze belastingsbrief.

 

Helaas is er nog geen fiscaal voordeel voor een pelletkachel.  Tot 2008 was er wel in Wallonië een tegemoetkoming van 125 euro bij aankoop van een pelletkachel.  Helaas is deze afgeschaft.  Voor Vlaanderen is deze regeling niet van toepassing geweest.

 

Het plaatsen van zonnepanelen is inderdaad ook meehelpen aan een proper milieu.  Helaas is deze investering groot.  Door het fiscale voordeel en de energiecertificaten die uitgereikt worden is dit soort investering eveneens interessant.  Alleen is deze dure investering alleen lonend door de intrestaftrek die we kunnen toepassen in onze belastingsbrief en de andere fiscale voordelen. Mochten deze er niet zijn is helaas het plaatsen van zonnepanelen fiscaal niet interessant tov van een pelletkachel.

 

De investering van een pelletkachel is eerder beperkt. Investeringen in zonnepannelen lopen gemiddeld op tot meer dan 15.000 euro.  In de tijd zal dit allicht wat goedkoper worden.

 

Het plaatsen van een pelletketel is fiscaal aftrekbaar.

 

De Kyoto-norm is gebaseerd op de Co2-uitstoot afhankelijk van het soort brandstofgebruik.
Iedereen spreekt over Kyoto-norm.  Mocht iedereen in Belgie morgen kiezen voor een verwarmingsinstallatie op verbranding van hout of pellets moeten we vanaf morgen niet meer spreken over Kyoto-norm in Belgie.  Deze norm is onmiddellijk gehaald.

 

Aardgas : 0,29 kg/Kwh

Steenkool : 0,33 kg/Kwh

Houtskool : 0,40 kg/Kwh

Stookolie : 0,43 kg/Kwh.

 

Bij houtpellets is dit slechts 0,02 Kg/kwh.

 

Deze laatste is enkel van toepassing indien proper hout gebruikt wordt.  Bij verbranding van spaanderplaten of andere samengestelde producten of toegevoegde additieven gaat helaas deze regel niet meer op.

 

Deze regels in acht genomen mogen we spreken van groene kachels of groene ketels.

 

Het rendement bij de huidige houtkachels en inbouwcassettes mag je niet meer vergelijken met 10 jaar terug.  Het rendement is duidelijk zeer sterk gestegen.  Dit omdat de producenten ook bezig zijn met een beter milieu en ook normen opgelegd krijgen.

 

Onze leuze is daarom kies voor een groene kachel (pelletkachel of houtkachel) zodat je investering beperkt blijft zonder de hulp van derden.

 

Investeren in een pelletketel geeft onmiddellijk rendement.  Uw investering is slechts de helft tov van zonnepanelen. U heeft geen andere partners nodig die energiecertificaten uitreiken.  Je neemt je beslissing zonder beroep te moeten doen op andere partijen.

 

Dus kies voor een houtkachel of pelletkachel zodat je kiest voor een groene kachel of een groene ketel.   Werk alvast mee  aan een beter milieu.